CUMBUCO - CEARA TERRA DA LUZ (LAND OF LIGHT)


"Cumbuco" är en av de bästa stränderna i Fortaleza-området, cirka 20 km från centrum och 25 km från flygplatsen. Här kan du njuta av friheten och lugnet, och känna atmosfären av en typisk liten fiskeby, som fortfarande är nästan orörd av internationell turism. Här finns, rena, tysta stränder, idealiska för att bada året runt, eller hyra en häst eller bara promenera på kokospalmkantade öde stränder. Snart kan man även spela golf här. Flera golfbanor är under byggnad. Utforska de berömda sanddynerna, ta en strandbuggy-tur för att se det spektakulära Sahara-liknande landskapet med små färskvattensjöarna, där du kan utföra "ski-bum" (sandsurfa nerför sanddynerna i sjön), hyra en jet ski eller rida på en bananbåt. Ett annat alternativ är att ta en buggy tur i slutet av dagen och njuta av en otrolig solnedgång.
Eller - varför inte bara ligga på stranden eller vid poolen och känna hur livet ler mot dig och dricka en kall öl eller två eller kanske en "Caipirinha"


"Cumbuco" är även perfekt som utgångspunkt för några dagars utflykt till "Jericoacoara" (se vidare i min blogg under "Jericoacoara här nedan)
Vill du känna på storstadsatmosfär så ligger "Fortaleza" väldigt nära för shopping och allt annat som en storstad kan erbjuda sina besökare.


 
Goda vindar och väderförhållanden gör Cumbuco till en av de bästa platserna i världen för året runt vindsurfing och kitesurfing till havs eller på en av de näraliggande sötvattensjöarna som ex. "Lagoa de Cauipe". Både Kitesurfing och vindsurfing instruktörer finns tillgängliga , samt att  all utrustningen finns att hyra på platsen.


Du hittar alla former av boende i "Combuco" men jag vill gärna rekommendera boende i 3 olika områden med "lyxlägenheter" till budgetpris precis vid stranden samt med pool i områdena; "Dreambeach", "Dream Village" och "Dream Ocean". Exempelvis kan du få en lägenhet med 3 sovrum samtliga med egna badrum från SEK870 (lågsäsong SEK620 & högsäsong SEK 1250).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0